espai-teos-Maria-Acosta-Mindfulness-Psicologia
espai-teos-mindfulness-granollers-maría-acosta

María Acosta Arruego

Instructora Mindfulness en l’Àmbit Educatiu

Em dic Maria Acosta, i estic en el camí del Mindfulness perquè crec que no podia ser d’una altra manera. Des de petita feia servir tècniques de respiració i de meditació d’una manera inconscient i natural. Als 13 anys, vaig començar a meditar de manera formal i, al llarg de la meva vida, tinc 40 anys, he anat practicant diferents models. El Mindfulness m’arriba sense buscar-ho, com els millors regals de la vida.

Jo tenia una vocació de servei als altres, i d’ajuda a la infància. Per això vaig decidir estudiar Treball Social a la Universitat de Sant Sebastià, d’on sóc, i en acabar vaig continuar amb un màster a Madrid, de dos anys, de l’INSS com a Tècnic Superior en Serveis Socials.

Com experiències laborals, vaig treballar fora i dins d’Espanya, com a treballadora social i com a educadora social, familiar i de carrer, tant en l’àmbit privat com en el públic, en el medi escolar, i amb nens en risc extrem, i protecció de menors, principalment. Durant aquests anys he tingut el privilegi de treballar amb l’expert mundial en resiliència, l’Dr.Jorge Barudy.

Paral·lelament, des de molt jove em vaig interessar pels voluntariats, vaig fer col·laboracions formatives en l’àmbit privat i en la universitat pública, i també vaig formar a joves, en educació emocional, valors i tècniques de meditació (la qual cosa molt tenia a veure amb el Mindfulness actual).

Són moltes les coses bones que m’uneixen a Tere, i una d’elles és la pràctica de meditació en un mateix grup. Per això vaig tenir el privilegi d’assistir a la seva formació del Programa de Reducció d’Estrès Basat en Mindfulness (MBSR), i vaig voler seguir donant-li forma i sentit a tota la meva experiència vital amb la meditació i el servei a la infància. Així que, ara mateix, sóc instructora de Mindfulness per a nens i adolescents del Centre TEOS, i estic acabant la formació específica en el Mètode Eline Snel de Mindfulness (entrenament en l’atenció) per a nens i adolescents, el més reconegut mundialment i del qual s’han extret la majoria dels estudis científics realitzats amb menors fins a la data.

I em sento de feliç de poder mostrar als menors aquesta eina, que tots portem dins, amb tants beneficis. Tots els nens del món haurien de poder beneficiar-se.

Espai TEOS Psicologia i Formació
Espai TEOS Psicologia i Formació