teos-granollers-musicoterapia
teos-granollers-musicoterapia

Raül Hernández Hernández

Psicòleg i musicoterapeuta
Núm. Col·l. 13459
Musicoterapeuta Acreditat a Espanya MTAE-49

Vaig estudiar psicologia a l’Universitat Ramón LLull i em llicencio l’any 2012, amb la voluntat de treballar amb persones i poder-les ajudar i acompanyar en el seu procés vital. En finalitzar la meva llicenciatura, el meu interès pels col·lectius en situació d’exclusió i risc social em van dur a estudiar el Postgrau en Salut Mental i Intervencions Psicològiques amb Immigrants, Refugiats i Minories que dirigia el Dr. Joseba Achotegui a l’Universitat de Barcelona.

He treballat més de 20 anys en la docència (pel Departament d’Educació com a psicopedagog i com a membre de l’EAP des de l’any 2001).

He dirigit diferents projectes (Art-Tik, Creixement Personal, ColorsBand) que han tingut com a objectiu principal, afavorir la integració i millorar la qualitat de vida de persones en situació de risc d’exclusió social i/o col·lectius amb diversitat funcional.

L’any 2008, es va creuar en la meva vida la musicoteràpia. Estudio el Màster en Musicoteràpia a l’institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona (IL3/UB) i el postgrau en percussió corporal, neuromotricitat i neuroestimulació “BAPNE AT SCHOOL” estudis adscrits a la Universitat Alacant amb el Dr. Javier Romero Narajo (setembre de 2018).

Vaig trobar l’eina perfecte que conjugava allò pel que m’havia format i en el que treballava amb allò que sempre m’havia motivat, mogut i que m’apassionava que és la música.

He experimentat com música utilitzada en benefici i al servei de les necessitats de les persones, permet realitzar un treball integral en totes les àrees de la seva vida d’una persona (en l’àmbit social, cognitiu, corporal i emocional) i que esdevé per a mi el mitjà perfecte per vincular-me amb les persones que acompanyo en el seu procés vital.

Com a musicoterapeuta treballo actualment a la Comunitat Terapèutica La Coma del grup ATRA que atén persones que conviuen amb problemes vinculats al consum de substàncies i tòxics, a l’Associació Centre Pedralbes amb persones amb diversitat funcional dirigint el projecte ColorsBand, a la Fundació Privada Tutelar del Principat d’Andorra atenent a adults amb TEA ,a la Llar de Sant Julià de Lòria que atén a gent gran i col·laboro amb la Fundació Sanitària Mollet (FSM) acompanyant un grup de joves que conviuen amb un trastorn de salut mental.

Sóc docent del màster de musicoteràpia de l’institut superior d’estudis psicològics (ISEP) en l’especialitat d’intervenció amb adolescents i drogodependents.

TEOS formació DAPNE
Espai Teos Psicologia i Formació
Espai Teos Psicologia i Formacióº