Mindfulness

Què és Mindfulness?

El Mindfulness és una suma de tècniques de meditació i moviments conscients d’origen oriental i de tradició mil·lenària.

En els anys 80, el Dr. Jon Kabat-Zinn, del Centre Mèdic de la Universitat de Massachusetts, va desenvolupar el Programa de Reducció de l’Estrès Basat en Mindfulness (MBSR). El Dr. Kabat-Zinn ha estat un referent en la medicina ment-cos i un visionari a l’hora de combinar  pràctiques d’origen oriental amb el mètode científic d’occident.

El Mindfulness es tradueix de l’anglès com a “consciència plena” i és el contrari del “pilot automàtic”. El “pilot automàtic” és el que ens permet desplaçar-nos amb seguretat de la feina fins a casa sense prendre mal.

Les emocions i els pensaments ens situen en el passat o en el futur, de manera que estem instal·lats en el patiment de les preocupacions, els remordiments, l’angoixa, la culpa i la tristesa. Una manera de reduir l’estrès i el seu patiment és evitar aquest mecanisme de funcionament i aprendre a portar la ment al moment present de manera compassiva a través de la pràctica de Mindfullness.